Wat zijn exfolianten?
Er zijn twee hoofdsoorten exfolianten: fysieke en chemische exfolianten. Fysieke exfolianten zijn scrubproducten met korreltjes die de huid mechanisch exfoliëren. Deze zijn vooral geschikt voor een dikke, robuuste huid.
Chemische exfolianten daarentegen, bevatten ingrediënten zoals alfahydroxyzuren (AHA's) en bètahydroxyzuren (BHA's). AHA's, zoals glycolzuur en melkzuur, zijn wateroplosbaar en werken voornamelijk aan het oppervlak van de huid om de textuur te verfijnen en de hydratatie te verbeteren. BHA's, zoals exfoliant met salicylzuur, zijn olieoplosbaar en kunnen dieper in de poriën dringen om ze te ontstoppen en puistjes te voorkomen.
Hoe gebruik je een exfoliant?
Nu je de basis kent, laten we eens kijken hoe je een exfoliatie in je huidverzorgingsroutine kunt integreren.
♣ Kies het juiste type exfoliant: Zoals eerder genoemd, hebben verschillende huidtypen verschillende behoeften. Als je een gevoelige of droge huid hebt, probeer dan een chemische exfolianten met AHA's. Als je last hebt van acne of vette huid, dan is een BHA-exfoliant wellicht meer geschikt.
♣ Gebruik de juiste hoeveelheid: Overdrijf het niet met de hoeveelheid product die je gebruikt. Voor een chemische exfoliatie volstaat vaak een hoeveelheid ter grootte van een erwt.
♣ Breng het correct aan: Na het reinigen met een cleanser en gezichtstoner, breng je de exfoliant aan op een droge huid. Vermijd de gevoelige huid rondom je ogen.
♣ Geef het tijd: Laat het product ten minste 20 minuten intrekken voordat je met je volgende stap in je huidverzorgingsroutine begint.
♣ Wees geduldig: Het kan enkele weken duren voordat je de resultaten ziet. Wees geduldig en consistent in het gebruik van je exfoliant.
♣ Bescherm je huid: Vergeet niet om altijd zonnebrandcrème aan te brengen na het gebruik van een exfoliant om de huid optimaal te beschermen.
Wat doet een exfoliant?
Een exfoliant verwijdert de bovenste huidlaag van de huid en reinigen de poriën diep, waardoor je huid wordt aangezet tot een snellere celdeling. De snellere celdeling zal ervoor zorgen dat de huid zich sneller vernieuwt. Ook helpt een exfoliatie bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vermindert pigmentatie en stimuleert de hydratatie.
Wat is de beste exfoliant?
Exfoliant droge huid
Het eiwitsplitsende enzym in de Medex Bio Soft Peeling, zorgt ervoor dat deze exfoliant met natuurlijke ingrediënten de dode huidcellen oplost en de huid reinigt tot diep in de poriën, zonder dat de huid uitdroogt.
Exfoliant normale huid
De exfoliant Dr. Grandel Alpha Effect AHA-Peeling is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid.
Exfoliant anti-aging
Het Alpha-H Liquid Gold is een krachtige 4-in-1 nachtpeeling met 5% glycolzuur en is een serum en moisturizer in één. De aanmaak van collageen, elastine en huideigen hyaluronzuur neemt hierdoor in de diepere huidlagen flink toe.
Exfoliant gevoelige huid
De Comfort Zone Essential Peeling is een crème-achtig peeling masker die de huid zacht en glad maakt, het overtollige talg terugdringt en ook de onzuivere huid diep reinigt. In deze peeling zijn 93% van de ingrediënten afkomstig van natuurlijk oorsprong.
Exfoliant gecombineerde huid
Een gecombineerde huid voelt zich vaak vergeten. Heb je een gecombineerde huid, dan zul je dit zeker herkennen. Is jouw huid het gecombineerde huidtype die toch wat gevoelig is, droge wangen heeft maar ook op het voorhoofd, neus, kin overtollig talg en onzuiverheden heeft? Dan is de Dr. Grandel Effect Peeling echt iets voor jou.
Exfoliant vette huid
Een mooie exfoliant met salicylzuur is de Image Skincare CLEAR CELL - Clarifying Pads. Deze pads zuiveren de huid, verwijderen het overtollige talg op de huid en tot diep in de poriën. Daarbij zullen een mix aan antioxidanten en kalmerende ingrediënten de ontstekingen verminderen.
Exfoliant kopen?
Heb je advies nodig bij het kiezen van de beste exfoliant? Neem dan contact op met onze specialisten van Care for Skin, we helpen je graag!
Huidadvies bij Care for Skin
Via de pagina skincare advies kun je dit consult boeken.