Maak kennis met Dermocosmetics van Nouvital!

door Anja van Dijken
2 September 2024

Dermocosmetics is een lijn die is ontwikkeld voor de huid die meer aandacht nodig heeft. Kampt jouw huid met zeer droge plekken op het gezicht of het lichaam of heb je een onzuivere huid? Maar ook als je een zeer gevoelige huid hebt, dan is deze Dermocosmetics lijn van Nouvital echt het proberen waard.

 

Dermocosmetics voor de zeer droge huid die neigt naar atopisch eczeem!

Voor de zeer droge huid, die neigt naar atopisch eczeem heeft de Dermocosmetics lijn twee mooie producten:

Skin Relief Cream

De Skin Relief Cream is erop gericht om de zeer droge huid, met tekenen van eczeem weerbaarder te maken, intens te hydrateren en de jeuk te verlichten.


Actieve ingrediënten:

  • Ceramide II is een lipidemolecuul dat bijdraagt aan de barrièrefunctie van de huid. Het verbetert het vochtgehalte, versterkt de huidbarrière en hydrateert de huid enorm.  
  • Vitamine E is een krachtige antioxidant, beschermt daarom tegen huidveroudering en stimuleert genezing van de huid. 
  • Panthenol hydrateert en verbetert de elasticiteit en zachtheid. Tegelijk heeft panthenol ontstekingsremmende eigenschappen die de geïrriteerde huid kalmeren en de roodheid vermindert. 
  • Prebiotica behoudt de natuurlijke balans van micro-organismen op de huid en zorgt voor een gezonde huidflora, waardoor de huidconditie sterk en gezond blijft.

 

Skin Relief Body Emulsion

De Skin Relief Body Emulsion is voor de zeer droge huid met kenmerken van atopische dermatitis. Deze Body Emulsion herstelt de huidbarrière en voorkomt vochtverlies, maar zal ook de huid sterk kalmeren waardoor ontstane roodheid, irritatie en jeuk verminderen.


Actieve ingrediënten:

  • Ceramide II is een lipidemolecuul die de huidweerstand versterkt omdat de Ceramide II een sterke hydratatie aan de huid afgeeft.  
  • Borage seed oil vermindert roodheid, kalmeert, hydrateert en herstelt ook de huidbarrière, wat leidt tot een verbeterde huidtextuur. 
  • Sunflower oil hydrateert en herstelt de huid intensief. De huid wordt soepeler en krijgt haar natuurlijke glans terug. 
  • Prebiotica behoudt de natuurlijke balans van micro-organismen op de huid en geeft een gezonde huidflora, waardoor de huidconditie sterk en gezond blijft.

Gebruik deze Skin Relief Body Emulsion minstens twee keer per dag op de plekken die het nodig hebben.

Nouvital Skin Relief Body Emulsion Nouvital Skin Clarifying Cleanser

Nouvital Skin Relief Body Emulsion

Nouvital Skin Clarifying Cleanser



Dermocosmetics voor de onzuivere huid met neiging tot acne

Deze producten bevatten specifieke actieve ingrediënten die de overtollige talgproductie in balans zullen brengen, de poriën helpen te ontstoppen, maar ook de puistjes en ontstekingen zullen verminderen.

Skin Clarifying Cleanser

Deze Skin Clarifying Cleanser is erop gericht de huid en poriën diep te reinigen, waardoor puistjes en ontstekingen zullen genezen, maar ook worden voorkomen. Tegelijk zal door de prebiotica de huidbarrière weer herstellen en weerbaarder worden.

Actieve ingrediënten:

  • Salicylzuur reinigt de poriën diep, waardoor overtollig talg wordt verwijderd, poriën zich niet zullen verstoppen, maar ook de overtollige dode huidcellen worden verwijderd. Puistjes, ontstekingen, roodheid en zwelling zal verminderen, tegelijk ook de zichtbare littekens en donkere kringen. 
  • Rijstzetmeel is een duurzaam en natuurlijk ingrediënt. Het absorbeert talg en vuil zonder het vochtverlies van de huid te verhogen en heeft een matterend effect.
  • Prebiotica ondersteunt de natuurlijke huidbalans, waardoor de huidflora sneller zal herstellen.

 

Skin Clarifying Tonic

De Skin Clarifying Tonic is verfrissend en zal de huid ontdoen van overtollig talg, het matteert de huid en minimaliseert de grove poriën. Daarnaast heeft deze tonic ontstekingsremmende eigenschappen waardoor roodheid en zwelling zal verminderen en de algehele structuur van de huid zal verbeteren. 

Actieve ingrediënten:

  • Salicylzuur heeft een reinigende werking in de porien. Het vermindert talg, is ontstekingsremmend, maar ook zullen roodheid, zwelling, zichtbare littekens en donkere kringen verminderen. 
  • Kweepeer extract matteert de huid en verkleint poriën, waardoor de huid er frisser uitgaat zien. Resultaat: een mattere, gezonde blik.
  • Prebiotica ondersteunt de natuurlijke balans voor het bevorderen van een gezonde huidflora. 

 

Skin Clarifing Cream

De unieke formule van de Skin Clarifying Cream brengt de talgproductie opnieuw in balans, vemindert de puistjes en ontstekingen, waardoor de huid zichtbaar verbetert en rustiger wordt. De Skin Clarifying Cream heeft een licht exfoliërende werking op de huid. 

Actieve ingrediënten:

  • Gosulin Rice is een duurzaam, natuurlijk ingrediënt, dat talg en vuil absorbeert, waarbij het vochtgehalte van de huid niet wordt aangetast. Gosulin Rice matteert en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. 
  • Centella asiatica heeft antioxiderende werking, waardoor de huid wordt hersteld en vernieuwd, maar de gevoelige acne huid zal hierdoor ook kalmeren. Littekens door acne zullen ook zeker verbeteren.
  • HyRetin is een actieve werkstof die diep in de huid doordringt en de effectiviteit van het product verhoogt. 
  • Prebiotica houdt de huid in balans voor een gezonde huidflora. 

 

Nouvital Gentle Body Oil Nouvital Calming Cream

Nouvital Gentle Body Oil

Nouvital Calming Cream

 

Dermocosmetics voor de zeer gevoelige huid:

Kamp jij met een zeer gevoelige huid? Dan heeft jouw huid verzachtende en kalmerende producten nodig, die de huid niet triggeren, maar juist ondersteunen om weerbaarder te worden. 

Gentle Body Oil

De Gentle Body Oil is er speciaal op gericht om de zeer gevoelige huid te verrijken met triglyceriden. Een voedzame mix van diverse oliën, die bekend staan om haar sterk hydraterende en herstellende werking.

Actieve ingrediënten:

  • Rijstzemelenolie verzacht, hydrateert, kalmeert, voedt en maakt de zeer gevoelige huid gladder. Geeft de huid verjonging en veerkracht. 
  • Borage seed oil vermindert roodheid en herstelt de huidbarrière, waardoor er een betere huidstructuur ontstaat. Het kalmeert en hydrateert de huid optimaal.  
  • Bisabolol is een 100% natuurlijk ingrediënt. Het heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen, waardoor roodheid en irritatie zullen afnemen. Bisabolol houdt de huid meer in balans om onzuiverheden te beheersen en een heldere, gezonde huid te bevorderen.
  • Prebiotica ondersteunt de natuurlijke balans voor een evenwichtige, gezonde huidflora. 

 

Dermocosmetics voor de gevoelige huid met roodheden

Is jouw huid naast extreem gevoelig ook nog eens snel rood, snel geïrriteerd en vaak warm? Dan heeft jouw huid rust nodig, zonder getriggerd te worden. 

Skin Calming Cream

De Skin Calming Cream biedt de reactieve huid een effectieve kalmering voor irritaties, roodheid en een warm gevoel. De crème is erop gericht om de huid te kalmeren, te hydrateren, maar vooral ook om de reactieve rode warme huid te versterken in haar huid barrière.

Actieve ingrediënten:

  • Redyless kalmeert en vermindert roodheid.
  • Fucocert geeft de huid een beschermend laagje dat wel 8 uur lang aanhoudt, waardoor vocht langer kan worden vastgehouden. Het heeft kalmerende, hydraterende, anti-verouderende en huidherstellende eigenschappen.
  • Cuivridone vermindert roodheid en kalmeert ontstekingen. Het heeft het antibacteriële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van huidproblemen die vaak gepaard gaan met rosacea.
  • Prebiotica is goed voor het behoud van een gezonde huidflora. 
Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.