Hoelang moet je een creme gebruiken voordat je resultaat ziet?

door Anja van Dijken
19 Augustus 2024

Je bent er eindelijk aan toe, een uitgebreide skincare routine en dan is het wachten op resultaat. Hoe werkt het eigenlijk? Wanneer kun je resultaat verwachten van jouw oogcrème, jouw serum met retinol of de aangeschafte exfoliant om de puistjes of pigmentatie te lijf te gaan?

We zetten het voor je op een rijtje!

 

Hoe werkt de huidcyclus?

Gemiddeld duurt het 30 dagen voordat jouw huid zich heeft vernieuwd. Dit is de reden dat je nieuwe producten ook de tijd moet geven om de huid te beïnvloeden. Naarmate je ouder wordt, vertraagd deze huidvernieuwing en het kan dan tot wel 45 dagen duren voordat de huid zich heeft hersteld. 

Naarmate we ouder worden vertraagd de celdeling van de huid, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen ook vertraagt. Leeftijd beïnvloed de periode waarop een product resultaat geeft, dus als je ouder wordt is het tijd om de huidcyclus te stimuleren.



Hoe snel werkt nieuwe huidverzorging?

Dit is afhankelijk van het type product en jouw leeftijd. Huiddikte en leefstijl spelen uiteraard ook een rol als het gaat om het zien van resultaat van nieuwe gezichtsverzorging.

Doctor Eckstein Carotin Feughtigkeitscreme Doctor Eckstein Azulen Milchenweiss

Doctor Eckstein Carotin Feughtigkeitscreme

Doctor Eckstein Azulen Milchenweiss

 

Hoe snel heb je resultaat van retinol producten?

Retinol staat bekend om het stimuleren van huidvernieuwing waardoor de collageenproductie en elasticiteit in de huid toeneemt. Retinol wordt verwerkt in o.a. nachtcrème, maar ook in een serum. Daarbij wordt retinol ook nog eens in verschillende sterktes gebruikt, variërend van 0,01 tot 0,3%. 

Hoe snel zie je resultaat van retinol? 

Retinol bouw je op en het resultaat zul je na 3 tot 6 weken gaan zien. Is je huid gewend geraakt aan retinol dan kun je de frequentie in gebruik opbouwen naar dagelijks en later naar een hoger percentage retinol.

Lees meer over retinol in onze blog: Kan iedereen retinol gebruiken?

Medik8 Crystal Retinal 1 Medik8 Intelligent Retinol 6TR

Medik8 Crystal Retinal 1

Medik8 Intelligent Retinol 6TR

 

Hoe snel heb je resultaat van hyaluronzuur producten?

Hyaluronzuur is het meest effectief in een serum en voorziet de huid van optimale hydratatie. Bij dit type product worden de hoogst mogelijke percentages hyaluronzuur gebruikt, waardoor je het beste en snelste resultaat kan verwachten. 

Afhankelijk van de huidconditie kan na 1 keer gebruik van het hyaluronzuur serum een zichtbaar resultaat optreden omdat het serum gelijk de bovenste huidlaag voorziet van vocht. Na langer gebruik is het resultaat intenser. Heeft de droge huid veel achterstallig onderhoud en veel craquelé lijntjes? Dan zal het resultaat zich in 2 tot 3 weken opbouwen.

Snel resultaat van het serum met hyaluronzuur:

♣ Kies voor een hoog percentage hyaluronzuur in het serum, deze kan variëren van 0,1% tot 2,0%. Des te dikker het serum, des te meer hyaluronzuur in het serum is verwerkt. 

♣ Gebruik het hyaluronzuurserum tweemaal daags na de reiniging.

 

Lees meer over hyaluronzuur in onze blog: Hyaluronzuur, wat is het en wat doet het?

Dr. Grandel Hyaluron Marlyse Blue Hyaluron Concentrate

Dr. Grandel Hyaluron

Marlyse Blue Hyaluron Concentrate

Hoe snel heb je resultaat van een exfoliant?

Een exfoliant heeft als doel de huid te exfoliëren voor een snellere huidvernieuwing. Dit is wat een exfoliant doet:

Huid wordt steviger.

Minder fijne lijntjes.

Frisse, gladde en egale uitstraling.

Minder pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangersschapsmasker.

Minder onzuiverheden.

Comfort Zone Skin Regimen Glyco Lacto Peel Comfort Zone Skin Regimen Enzymatic Powder

Comfort Zone Skin Regimen Glyco Lacto Peel

Comfort Zone Skin Regimen Enzymatic Powder

 

Hoe snel resultaat van exfoliant?

Na enkele dagen tot 2 weken is het effect van een exfoliant zichtbaar en merkbaar op de huid. Uiteraard is dit afhankelijk van het type exfoliant. Wel is het belangrijk om het gebruik van de exfoliant op te bouwen en aan te passen op jouw huidtype.

Is jouw huid onrustig met puistjes? Gebruik een exfoliant op basis van salicylzuur.

Is jouw huid droog en vochtarm? Gebruik een exfoliant waarin glycolzuur is verwerkt.

Is jouw huid onderhevig aan pigmentvlekken? Gebruik een exfoliant waarin fruitzuren zijn verwerkt.



Hoe snel heb je resultaat van een oogcrème?

Welk resultaat je boekt met het gebruik van een oogcrème is afhankelijk van meerdere factoren: huidconditie, skincareroutine, zon, leefstijl. Gemiddeld heb je de volledige huidcyclus van 30 dagen nodig om een zichtbaar en blijvend resultaat te zien van oogcrème. 

 

Zichtbare fijne lijntjes rondom de ogen? Gebruik een anti rimpel oogcrème, oogserum of ooggel. Eerste resultaat: 1-5 dagen, bij tweemaal daags gebruik.

Wallen rondom de ogen? Gebruik een oogcrème tegen wallen. Eerste resultaat: 14-28 dagen, bij tweemaal daags gebruik.

Fijne lijntjes of donkere kringen en zwellingen rondom de ogen? Gebruik een oogserum. Eerste resultaat: 7-14 dagen, bij tweemaal daags gebruik.

Krachtige anti-aging rondom de ogen nodig? Gebruik een retinol oogcrème. Eerste resultaat: 14-28 dagen bij opbouwend gebruik, alleen 's avonds. 

 

Medex Creme pour Les Yeux Medex Actiprotin

Medex Creme pour Les Yeux

Medex Actiprotin

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.