De mooiste gezichtsoliën op een rijtje!

door Anja van Dijken
29 Juli 2024

De gezichtsolie is de afgelopen jaren een populair product geworden in de wereld van gezichtsverzorging. Van het hydrateren van de huid tot het bieden van een gezonde glans, gezichtsoliën beloven veel voordelen. Maar wat is de waarheid achter deze claims? We kunnen de gezichtsoliën niet op een hoop gooien, er zit wel degelijk verschil in de werking. In deze blog duiken we dieper in op gezichtsolie en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

 

Is een gezichtsolie goed voor je gezicht?

Ja, gezichtsolie is heel goed voor je gezicht, feitelijk voor elke huid, mits je de juiste olie kiest die bij jouw huidtype past. Gezichtsoliën bevatten o.a. essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamines die de huid voeden, hydrateren, beschermen, maar ook herstellen van schade en ontstekingen (lees: puistjes).
Dit is wat een gezichtsolie voor jouw huid doet:

Hydratatie: Olie helpt vocht in de huid vast te houden en voorkomt uitdroging door vochtverlies.

Bescherming: Veel oliën bevatten antioxidanten (o.a. vitamines) die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen (zon, stress, roken, alcohol).

Voeding: Gezichtsoliën zijn rijk aan vitamines en voedingsstoffen die de huid verbeteren en herstellen van opgelopen schade.

Kalmering: Oliën zoals van bijvoorbeeld kamille en lavendel hebben een kalmerend effect op de huid en zullen daarom ontstekingen verminderen.

Remmend op puistjes: Jojoba-olie, Teatree-olie en Saffloerolie helpen de talgproductie te reguleren en ontstekingen te verminderen of te voorkomen.

 

TIP

Gezichtsolie kun je aanbrengen na de reiniging van je huid, als een serum. Ook is het mogelijk om een paar druppels gezichtsolie toe te voegen aan je dagcrème, nachtcrème of zelfs aan het masker.



Wat is de beste gezichtsolie?

De beste gezichtsolie zal jouw huidconditie naar een hoger plan brengen, huidverbetering dus. Daarom is het goed om een gezichtsolie te kiezen die afgestemd is op jouw huidtype en huidconditie. 

De beste gezichtsolie voor droge, vochtarme huid.

Avocado-olie, Arganolie en Jojoba-olie zijn uitstekende keuzes omdat ze intens hydraterend zijn en de huidbarrière helpen herstellen.

De beste gezichtsolie voor de oudere huid (anti-aging).

Macadamia-olie, Arganolie, Zoete amandelolie stimuleren de aanmaak van collageen waardoor de huid sterker, steviger, vitaler en elastischer wordt.

De beste gezichtsolie voor de gevoelige huid.

Kamille-olie, Moringaseed-olie, Rozenbottelolie zijn zacht en kunnen roodheid en irritatie verminderen. Aloë Vera werkt zowel kalmerend als zuiverend en hydraterend. 

De beste olie voor de normale huid

Marula-olie en Druivenpitolie zijn lichte oliën die de huid voeden zonder te zwaar aan te voelen.


De beste olie voor de vette of acne gevoelige huid

Jojoba-olie, Teatree-olie, Saffloerolie  helpen de talgproductie te reguleren, te verminderen, waardoor puistjes en ontstekingen worden verminderen en worden voorkomen. 

Alpha-H Golden Haze Face Oil Medex Xenymphus Oil Suavis

Alpha-H Golden Haze Face Oil

Medex Xenymphus Oil Suavis

 


Gezichtsolie voor elke huid? Ook de vette?

Ja, gezichtsolie is zelfs voor een vette huid nuttig. Het idee om olie op een vette huid voelt tegenstrijdig, maar een gezichtsolie vette huid helpt de natuurlijke talg (olie) productie van de huid weer in balans te brengen.
Dit is wat een gezichtsolie vette huid doet:

Reguleert talgproductie: Jojoba-olie lijkt sterk op het natuurlijke talg van de huid, waardoor deze helpt de olieproductie te reguleren en overproductie van talg te voorkomen.

Niet-comedogeen: Oliën, zoals tea tree olie en grapeseed olie, verstoppen de poriën niet en helpen bij het bestrijden van acne, omdat ze ontstekingen tegengaan en herstellen.

Hydratie zonder glans: Lichte oliën zoals grapeseed olie hydrateren de huid zonder een vettige laag achter te laten.

Marlyse Blue Passion Fruit Oil Dermalogica Retinol Clearing Oil

Marlyse Blue Passion Fruit Oil

Dermalogica Retinol Clearing Oil



Wat is een natuurlijke gezichtsolie?

Natuurlijke gezichtsoliën zijn oliën die rechtstreeks uit plantaardige bronnen worden gewonnen zonder toevoeging van synthetische ingrediënten of chemische bewerkingen.
Enkele mooie, effectieve en natuurlijke gezichtsoliën zijn:

Arganolie: Afkomstig van de noten van de arganboom, rijk aan vitamine E en vetzuren.

Kokosolie: Bekend om zijn hydraterende en antibacteriële eigenschappen.

Jojoba-olie: Nabootst de natuurlijke oliën van de huid en is zeer hydraterend.

Rozenbottelolie: Rijk aan vitamine A en C, helpt bij het verminderen van littekens en fijne lijntjes.

 

Het gebruik van natuurlijke gezichtsoliën kan voordelig zijn omdat ze minder waarschijnlijk irriterende stoffen bevatten en vaak rijk zijn aan heilzame voedingsstoffen.

Marlyse Blue Macadamia Seed Oil Murad Multi-Vitamin Infusion Oil

Marlyse Blue Macadamia Seed Oil

Murad Multi-Vitamin Infusion Oil

 

Gezichtsolie, waarvolle aanvulling op jouw skincare routine!

Gezichtsolie is een waardevolle aanvulling zijn op je skincare routine, ongeacht je huidtype. Of je nu op zoek bent naar extra hydratatie, bescherming tegen schadelijke omgevingsfactoren, of een manier om je huid te kalmeren en te voeden, er is een gezichtsolie die aan jouw behoeften kan voldoen.
Kies zorgvuldig, probeer verschillende oliën uit en ontdek wat het beste werkt voor jouw unieke huid.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.