De beste kalmerende en verkoelende maskers!

door Anja van Dijken
22 Juli 2024

Hectiek, stress, overmatig zon, huidirritatie, intense huidbehandelingen, sporten? Je huid vraagt automatisch om rust en verzorging. Een kalmerend en verkoelend masker biedt altijd verlichting.
Lees mee welk masker bij jouw huid past, wat het precies doet, hoe vaak je het kalmerend en verkoelend masker moet aanbrengen voor optimale resultaten.

Wanneer gebruik je een kalmerend en verkoelend masker?

Kalmerende en verkoelende maskers zijn ideaal voor verschillende situaties waarin je huid extra zorg en rust nodig heeft. 

Masker na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon kan je huid rood en geïrriteerd aanvoelen. Een masker helpt de huid te verkoelen, te kalmeren en te hydrateren. De zonnebrand zal uit de huid trekken, waardoor roodheid vermindert.

Masker na peeling, microdermabrasie, harsen of scheren

Behandelingen zoals een peeling, microdermabrasie en harsen kunnen de huid irriteren. Een kalmerend masker helpt de huid te herstellen en irritatie, roodheid  te verminderen.

 Masker bij huidirritatie of ontsteking

Rosacea, eczeem, of andere huidirritaties, daarbij zal een kalmerend masker verlichting bieden.

Masker bij stress of vermoeidheid

Stress en vermoeidheid eist zijn tol. Een verkoelend masker kan helpen om je huid te herstellen en je een fris gevoel te geven.

Masker na sporten

Na intensieve sporten kan je huid rood en bezweet zijn. Deze goede doorbloeding schoont de poriën, maar het zoute zweet onttrekt de huid van vocht. Een verkoelend masker brengt je huid weer in balans.

Thalgo SOS Soothing Mask Image Skincare I MASK - Hydrating Hydrogel Sheet Mask

Thalgo SOS Soothing Mask

Image Skincare I MASK - Hydrating Hydrogel Sheet Mask



Wat doet een kalmerend en verkoelend masker?

Het kalmerend en verkoelend masker biedt een scala aan voordelen voor je huid. Ze zijn speciaal ontworpen om o.a. roodheid, irritatie te verminderen en je huid een verfrissend gevoel en glowy skin te geven.
Dit zijn de belangrijkste voordelen:

Hydratatie: Veel kalmerende maskers bevatten ingrediënten zoals aloë vera, vitamine B3 en hyaluronzuur die de huid intens hydrateren en helpen vocht vast te houden.

Vermindert irritatie, jeuk en roodheid: Panthenol, algenextract, aloë vera helpt de huid rustiger te worden.

Ontstekingsremmend: Kamille en groene thee hebben ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en zwelling verminderen.

Verkoeling: Ingrediënten zoals komkommer, goudsbloemextract en munt geven een verkoelend effect dat helpt om de huid te kalmeren en verfrissen.

Herstel en vernieuwing: Antioxidanten (vitamines) helpen de huid te herstellen van schade en zullen de huidcellen vernieuwen.

Comfort en ontspanning: Naast de fysieke voordelen, is het masker een moment van ontspanning.

Dr. Grandel Calming Mask Malu Wilz Calming Silver Mask

Dr. Grandel Calming Mask

Malu Wilz Calming Silver Mask

 

Hoe vaak breng je een masker aan?

Het gebruik van een kalmerend en verkoelend masker hangt af van je huidtype en de specifieke behoeften van je huid. 

Masker voor normale tot droge huid

Voor een normale tot droge huid is één tot twee keer per week een masker aan te brengen om je huid gehydrateerd en gekalmeerd te houden voldoende.

Masker gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft baat bij een kalmerend masker, zo'n twee tot drie keer per week, vooral tijdens perioden van verhoogde irritatie.

Vette of acnegevoelige huid

De vette of acnegevoelige huid heeft een kalmerend masker nodig. Eén tot twee keer per week helpt deze om ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren zonder te verstoppen.

Ons advies

Na specifieke behandelingen of blootstelling aan de zon: In situaties zoals zonverbranding, peeling, dermabrasie, harsen of scheren kun je direct een verkoelend masker aanbrengen en zonodig een paar keer per week herhalen totdat je huid volledig hersteld is.

 

Voor elke huid een kalmerend of verkoelend masker

Kalmerende en verkoelende maskers zijn een waardevolle toevoeging aan je skincare routine. In tijden van stress, huidirritatie, een pittige huidbehandeling of na blootstelling aan de zon. Het masker biedt fysieke voordelen zoals hydratatie, kalmering, verkoeling en ontstekingsremming, maar ook een moment van ontspanning en me-time♥.

Zet het masker in op de juiste momenten met de juiste frequentie en geniet van een gezonde, rustige en glowy skin.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.